Wat zijn de bingo spelregels?


Bingo spelregels / bingo spel uitleg / regels bingo

Het bingospel bestaat uit verschillende varianten. De bingo spelregels verschillen vaak afhankelijk per land of regio. Het doel van bingo is altijd hetzelfde: Als eerste speler het juiste patroon op de bingokaart krijgen. Als spelleider begint je met het ‘draaien’ van nummers via de bingomolen of met het elektronische bingoapparaat, waarna de speler het getrokken nummer markeert als deze op de bingokaart aanwezig is. Het markeren kan met behulp van een bingodabber of door middel van fiches.

De eerste speler die het vooraf bekend gemaakte patroon vol heeft, roept BINGO en wint. Het spel kan nu worden vervolgd met een nieuw patroon en/of de volle kaart. Na de volle kaart, volgt een nieuwe ronde.

Bingokaart

Het bingospel bevat de getallen 1-75. Iedere kaart bestaat uit 24 getallen. Op het vakje in het midden van de bingokaart is geen getal aanwezig, die krijg je van ons cadeau.

Bovenaan de bingokaart staan de letters B I N G O:
– De B kolom bevat 5 getallen uit de reeks 1 t/m 15
– De I kolom bevat 5 getallen uit de reeks 16 t/m 30
– De N kolom bevat 4 getallen uit de reeks 31 t/m 45
– De G kolom bevat 5 getallen uit de reeks 46 t/m 60
– De O kolom bevat 5 getallen uit de reeks 61 t/m 75

bingokaarten karton oranje

Patronen bij bingo

Je kunt direct voor een ‘volle kaart’ spelen of voor tussenrondes met verschillende patronen, zoals de horizontale of verticale lijn. Ook kun je spelen tot er een O, X, L, een vierkantje of een andere van tevoren afgesproken vorm bereikt is.
Aantal spelers bij bingo

De speler kan meestal zelf beslissen hoeveel bingokaarten er per spelronde worden aangekocht. Zo speelt de ene speler graag met 1 kaart per bingoronde, terwijl een ander liever de kansen vergroot en met meerdere kaarten tegelijk speelt.

Benodigdheden voor bingo

Bingokaarten
Bingomolen of Elektronische Bingomachine
Bingodabbers of Bingofiches

Spelregels bingo printen

Om de bingo spelregels te bewaren of printen klik je hier.

bingo regels / spelregels bingo / bingo spelregels / spelregels bingoavond / bingo spel uitleg / spelregels bingo spel / regels bingo