DIY Kerstballen maken

In deze DIY kerstballen maken leggen we uit hoe je, super eenvoudig, zelf kerstballen kunt maken. De toepassingen van de kerstballen diy zijn ontzettend divers. We laten hieronder een aantal toepassingen zien. Lees snel de blog zodat je aan de slag kunt met de diy kerstballen.

Zelf kerstballen knutselen

Zelf kerstballen knutselen is ontzettend leuk en er zijn zoveel mogelijkheden. Het begint met het kiezen van een basis. Je hebt, onder andere, de volgende mogelijkheden:

De transparante kunststof kerstbal is de meest duurzame keuze!

In deze blog gaan we verder aan de slag met zelf kerstballen knutselen, waarbij we de transparante kunststof kerstbal als basis nemen. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat dit de beste én meest duurzame optie is. De transparante bal gaat namelijk niet kapot als hij valt, wat erg handig is als je huis gevuld is met kinderen en/of huisdieren! Bovendien is hij oneindig opnieuw te vullen, waardoor je elk jaar eenvoudig een nieuw thema of idee kunt toepassen!

Wij inspireren je hieronder graag met een aantal mogelijkheden.

DIY kerstbal met foto

Deze diy kerstbal met foto is super eenvoudig. Je hoeft namelijk enkel de mooiste foto’s te (laten) printen. De afmetingen van de foto dienen maximaal 5 cm te zijn. Je kunt denken aan:

  1. Kerstballen met foto’s van je gezinsleden of familie
  2. Kerstballen met foto’s van de belangrijkste gebeurtenissen van dit jaar
  3. Je kunt ook alle familieleden elk jaar een foto met hun belangrijkste gebeurtenis laten aanleveren zodat je na een aantal jaar een boom vol herinneren hebt. Mooi om die elk jaar met elkaar te bespreken!
  4. Kerstballen met foto’s van collega’s (voor op het werk)
DIY kerstbal met foto

DIY gevulde kerstballen

De mogelijkheden voor deze diy zijn eindeloos! Vul je kerstbal met:

  • Confetti (feestconfetti, kerstsneeuw of kerststerretjes)
  • Bosmateriaal (dennentakjes, dennenappels of eucalyptus)
  • Snoepgoed (pepermuntjes of gestreepte snoepstokjes)

De gevulde kerstballen kun je eventueel stylen door:

  • Ze te beschilderen
  • Er een leuke tekst op te plakken (geprint via een labelwriter)
  • (Gedeeltelijk) te voorzien van lijm om ze vervolgens te beplakken met bijvoorbeeld nepsneeuw
Ballen transparant met ophang oog inhoud versiering
Ballen geverfd
Ballen transparant met ophang oog inhoud dennenappel
DIY kerstballen maken
Ballen transparant met ophang oog inhoud sparblad
DIY kerstballen maken

DIY kerstkrans kerstballen

Een stap verder gaat deze DIY kerstkrans kerstballen. In deze video vind je een voorbeeld van hoe je een kerstkrans met kerstballen zelf maakt.

Natuurlijk zijn er veel meer voorbeelden te vinden op YouTube en internet. En gebruik dan de transparante kerstballen als basis voor je kerstkrans waarbij je een van bovenstaande ideeën toepast. Zo heb je een leuke én duurzame manier van een DIY kerstkrans kerstballen ?‍?

We hopen dat we je met deze blog hebben geïnspireerd om zelf direct aan de slag te gaan met diy kerstballen maken! Bestel de vulbare transparante ballen met ophanggat hier en ga snel aan de slag!