< Terug naar de klantenservice

Bezorging & Afhalen

Hoe werkt gratis bezorging?

Bij een bedrag hoger dan € 100,- is de bezorging gratis. Als je op werkdagen vóór 23:00 bestelt, wordt je bestelling dezelfde dag nog verzonden. Ook als je voor een andere dag kiest of de bestelling wilt afhalen bij een PostNL punt, is bezorging vanaf € 100,- gratis.

Verzendkosten binnen heel Nederland (ook de Waddeneilanden en Zeeuws-Vlaanderen): € 4,95 | Gratis verzending vanaf € 100.
Verzendkosten België & Duitsland: € 6,95 | Gratis verzending vanaf € 100.
Verzendkosten Frankrijk, Denemarken & Oostenrijk: € 12,95
Verzendkosten Italië, Portugal, Spanje & Zweden: € 22,95

Afhalen is helaas niet mogelijk.

Jazeker. Geef tijdens het afrekenen aan dat je je pakketje wilt ophalen bij een PostNL-punt. Nadat je je bestelling online hebt afgerekend, kun je deze de eerstvolgende werkdag ophalen. Je bestelling ligt voor je klaar tot 7 dagen na de aangegeven ophaaldatum.

Ben je overdag niet thuis? Dan kun je tijdens het bestellen kiezen voor avondlevering tussen 18.00 en 22.00 uur.
Bestel voor 23:00 uur om je aankoop de volgende werkdag in de avond te ontvangen. Als avondlevering niet mogelijk is, geven we dit aan.

Nee. Contant betalen bij de bezorger is helaas niet mogelijk.

Heb je iets besteld wat naar een onjuist adres wordt gestuurd en heb je nog geen verzendbevestiging ontvangen Geef het door aan onze klantenservice dan kijken wij of we het adres van de zending nog aan kunnen passen. Bij een verhuizing pas je makkelijk je adres aan in je account.

Jazeker! Bingowinkel.nl werkt samen met een van Nederlands grootste en betrouwbaarste fulfilment partners die de bestellingen tot zo laat inpakken en verzenden.

Controleer het volgende:
1. De Track & trace code van het pakket. Je vindt deze in je verzendbevestiging. Controleer via de link in de verzendbevestiging of de tijdvakindicatie van de bezorging is verschoven.
2. Het bezorgadres: Klopt het bezorgadres dat je hebt ingevuld? Controleer ook je postcode.
3. De brievenbus: Heb je een niet thuis-bericht ontvangen? Dan is het pakket bij de buren bezorgd of de bezorger heeft een nieuw bezorgmoment ingepland.
Klopt dit allemaal, maar heb je toch geen pakket ontvangen Neem dan contact met ons op.